Puntos críticos de NutriScore
O encontro tamén acolleu a opinión dos axentes da cadea alimentaria. Así, o Director Xeral de Pesca, Antonio Basanta Fernández, lembrou a importancia de ter en conta a opinión dos expertos científicos. O presidente do Clúster da Alimentación de Galicia, Juan José de la Cerda López, puxo en valor o peso da industria en España e defendeu un etiquetado que sexa bo para a persoa consumidora pero que faga á industria máis competitiva e non a erosione, sempre poñendo o foco no consumidor. Pediu un etiquetado harmonizado e baseado na opinión científica e recalcou a importancia da educación e formación.
Pola súa banda, a responsable de seguridade alimentaria de Asedas, María Martínez Herrera, pediu que España tome unha posición, como xa o fixeron outros países da UE e alertou sobre algúns puntos críticos de Nutri-Score. Por último, a coordinadora de socioeconomía da pesca e directiva da Unión de Consumidores de Galicia, Rosa Chapela Pérez, destacou o papel activo que as persoas consumidoras debe ter en defensa da súa saúde, e para iso a información resulta un factor clave.
A última intervención foi a da xerente do Instituto Galego de Consumo e da Competencia, Sol María Vázquez Abeal, encargada de pechar unha xornada que logrou xuntar a todos os axentes implicados: políticos, expertos científicos, representantes das persoas consumidoras e de toda a cadea alimentaria.